Jdi na obsah Jdi na menu

Ovocná roláda

17. 5. 2011

 

Suroviny:

7 vajec
140 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g krystalového cukru

Krém:

3/8 l šlehačky
80 g moučkového cukru
1 bal. ztužovače šlehačky

Postup

Žloutky utřeme se 70 g cukru a 2 lžícemi horké vody do pěny.Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme žloutkové pěny.Postupně přidáváme mouku s kakaem a těsto natřeme na papírem vyložený plech.Pečeme15 min. v předehřáté troubě . Vyjmeme z trouby a ihned překlopíme na pomočněný papír.Papír na kterém jsme pekli korpus stáhneme a vyhodíme.Pomocí pomoučněného papíru stočímekorpus.
krém:
Šlehačku s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha a přidáme ztužovač,promícháme a došleháme do tuha.Vychladlou roládu rozbalíme,potřeme šlehačkou a poklademe střídavě maliny a jahody.Na obou stranách necháme pěticentimetrové okrajebez ovoce.Oba okraje pak ke středu zavineme.Položíme na tác a dáme ztuhnout do chladničky před podáváním pocukrujeme a ozdobíme třeba strouhanou čokoládou nebo šlehačkou

Ovocná roláda s jahodami a malinami