Jdi na obsah Jdi na menu

Podkova

17. 5. 2011

 

Suroviny:

Korpus:
250gr polohrubé mouky
200gr moučkového cukru
6 vajec
6 lžic horké vody
1 prášek do pečiva
tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
koňak
jakýkoliv krém

Postup

moučkový cukr se 6 žloutky vyšleháme do pěny,přidáme horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků.Nalijeme do formy(mám velkou formu podkovy)vymazané a vysypané moukou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 min.do zlatova.Upečeme si to samé ještě jednou,ale pouze z poloviční dávky.Budeme to potřebovat.Po upečení necháme vychladit.Studený velký korpus rozkrojíme na dva díly.Spodní díl pokapeme koňakem.Menší upečený korpus rozdrobíme do misky a zalijeme 2 dcl koňaku.Pořádně prohněteme,aby se koňak dostal všude.Tuto hmotu rozložíme rovnoměrně na pokapaný díl podkovy a lehce přitiskneme.Na hmotu rozetřeme vrstvu krému,a na konec přiložíme druhý díl podkovy.Potřeme opět krémem a zdobíme podle své fantazie.Opět jsem použila marcipánovou výzdobu a různé umělé dozdobení.

Svatební dort podkova